7x eerlijk eten en drinken

eerlijk eten en drinken

Fairtrade moeilijk te vinden? Think again. Tegenwoordig haal je je eerlijke waar gewoon bij de supermarkt. Op zoek naar iets speciaals? Deze exclusieve producten mag je niet missen.

Doe-het-zelvers
Joannusmolen-Quinoa-LRGroen & duurzaam mag dan hip zijn, bij Joannusmolen maken ze al biologische Joannusmolen-cashews-LRproducten sinds 1982. Al hun ingrediënten zijn vrij van bestrijdingsmiddelen en chemische toevoegingen. Bovendien: Joannusmolen ontwikkelt, keurt, test, ontwerpt en produceert de meeste producten zelf, En dat proef je. EKOPLAZA EN NATUURWINKELS (QUINOA € 3,95, MAIS FLIPS € 1,25)

Vi33_Thee_17100015-LRTeatime
Voor fairtrade thee kun je ook gewoon bij Hema terecht. Je kunt kiezen uit vele smaken. Onze favo’s: Groene thee cranberry. Marokkaanse muntthee & Rooibos. TE KOOP BIJ HEMA ( VANAF € 1 PER PAKJE)

Onsje geluk
Te lekker om níet in huis te halen, deze John Altman John-Altman-koekjes-LRCookies. Ze zijn vernoemd naar John, een oude hippie die op het strand van San Francisco z’n eigen koekjes uitdeelt en gelooft dat het delen van liefde de sleutel naar geluk is. Zijn filosofie vormt de basis van het zelfhulpboek ‘What would John do?’ Want als je problemen door Johns bril zou bekijken, kun je alles wat beter aan. Terug naar de koekjes: die worden natuurlijk gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten (denk: rondeeleieren en grasboter). TE KOOP BIJ MARQT, BILDER & DE CLERCQ, DE BROODZAAK EN WERELDWINKELS (€ 1,99)Mongoza-bier-LR

Gezelligheidsbier
Het allereerste glutenvrije, biologische fairtrade pilsje ter wereld: Mongozo premium pilsener. Het bier is licht bitter, lekker fris en leent zich perfect voor een gezellige zomeravond. Verslingerd aan speciaalbiertjes? Mongozo heeft ook exotische doordrinkers met smaken als kokosnoot, mango en banaan.
TE KOOP BIJ EKOPLAZA, MITRA EN ALBERT HEIJN ( PILS € 1,85, SMAAKVARIANTEN € 2,35)

Goed gemixtMocktailkit-LR
In deze kit vind je alles om je eigen eerlijke mocktail te maken. Nul alcohol, veel smaak. De inhoud: fairtrade ananas, kokosmelk en sinaasappelsap, Biologische grenadine, bamboeprikkers, gerecycelde servetten, afbreekbare glazen met shakerdeksel & rietjes gekleurd met sojainkt.
TE KOOP BIJ WAAR EN VIA FAIRMINDS.NL (€ 16,95)Hero-sinaasapelsap-LR

Supersap
Samen met Max Havelaar Fairtrade heeft Hero een sapje ontwikkeld, gemaakt met fruit van kleinschalige boerderijen in ontwikkelingslanden die een goeie prijs voor hun fruitoogst krijgen. Deze heerlijke en eerlijke fruitsappen zijn in vier smaken verkrijgbaar.

AlleskunnerWereldwinkel bestek
Niet alleen groeit bamboe sneller dan menig boom, je kunt het ook al vanaf drie jaar oogsten. Handig, want de palen van de planten zijn te gebruiken als constructiemateriaal, de bladeren kunnen verwerkt worden tot veevoer en de bamboescheuten doen het prima in je oosterse maaltijd. En leuk: ze maken er nu ook bestek van. TE KOOP BIJ 125 BENZINESTATIONS IN NEDERLAND (€ 1,75) TE KOOP BIJ WAAR & WERELDWINKELS (€ 2)

In samenwerking met Fair Bezig
Beeld: martinak / 123RF Stockfoto