Amsterdam is Fairtrade Hoofdstad

De hoofdstad van ons kikkerlandje mag zich sinds kort een echte Fairtrade Hoofdstad noemen. Hiermee staat Amsterdam tussen grote namen zoals Londen en Parijs. Deze titel kreeg onze hoofdstad niet zomaar. In totaal moest Amsterdam ruim 160 organisaties, winkels en horecabedrijven hebben die Fairtrade producten gebruiken of verkopen. Dit zijn de leukste.

Lunchroom Sugarless

Houd je van dagverse, biologische sappen en lunches die vrij zijn van geraffineerde suikers en ongezonde zoet-, kleur-, geur- en smaakstoffen? Dan ben je bij lunchroom Sugarless op de Bilderdijkstraat aan het juiste adres. Actrice en presentatrice Jennifer de Jong (38 jaar) besloot na een lange periode van verschillende gezondheidsklachten alleen nog maar biologisch, gezond en Fairtrade te eten. Het werkte! Daarom maakte ze haar meisjesdroom werkelijkheid en opende ze lunchroom Sugarless. Menig BN’er heeft de weg naar Sugarless al gevonden. Nu jij nog!

Marits Huiskamerrestaurant

Marit (44 jaar) combineert haar twee grote liefdes, koken en ontwerpen, in haar eigen huiskamerrestaurant. Met een eigenzinnig oog voor detail serveert ze daar eerlijke, eenvoudige en kleurrijke gerechten zonder vlees en vis. Alleen producten die met respect voor milieu, mensen en dier zijn geproduceerd, zijn goed genoeg voor Marit. Door de huiselijke sfeer en intieme, ongedwongen setting kom je in dit restaurant in Amsterdam Oost heerlijk tot rust na een lange werkdag. Toe aan een momentje voor jezelf? Bezoek dan ook eens Marits Huiskamerrestaurant.

Het Concertgebouw

Wie denkt dat je alleen voor mooie muziek terecht kan bij het Concertgebouw, heeft het mis. Het Concertgebouw staat ook bekend om zijn lekkere Fairtrade gerechten met biologische en duurzame producten. En om verspilling tegen te gaan – jaarlijks wordt er in Nederland zo’n 50 miljoen kilo voedsel weggegooid in de horeca – kun je als je dat wilt het overgebleven eten meenemen in een Foodiebag. Dat wordt nagenieten thuis!

Amsterdam Cupcake Company

Sinds Faryels moeder het toeliet, was Faryel (27 jaar) al in de weer met cakevormpjes en ovenhandschoenen. Later kwam daar haar interesse voor Fairtrade bij en al snel was Amsterdam Cupcake Company geboren. In haar winkel aan de Marco Polostraat verblijdt Faryel haar klanten met Fairtrade cupcakes, cakepops en taarten. Ook organiseert ze verschillende cursussen zodat je ook zelf in een handomdraai de heerlijkste creaties op tafel kunt zetten.

Beeld: olgacov / 123RF Stockfoto