Fijne paas: Bananenpannenkoekjes met sojayoghurt en gekarameliseerde appel

Bananenpannenkoekjes

Een hele stapel heerlijke bananenpannenkoekjes gemaakt van, jawel, banaan, een feest om tijdens Pasen op tafel te zetten! De toppings maken het helemaal af: frisse sojayoghurt en de zoete smaak van appel. Meer plantaardige inspiratie? Kijk dan op zokanhetook.nu!

Ingrediënten
Voor 20 stuks

2 zeer rijpe bananen
1 appel
500 ml plantaardige melk
400 g bloem
50 g rozijnen
4 el honing
4 el zonnebloemolie
2 el bakpoeder
2 tl vanille-extract
4 tl kaneel
1 tl zout
Margarine, om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes in het formaat van kleine dobbelsteentjes. Zet de appelblokjes apart.
  2. Schil de banaan en prak het vruchtvlees in een kom met behulp van een vork tot moes.
  3. Voeg de plantaardige melk, honing, zonnebloemolie en vanille-extract toe aan de kom en roer het geheel door elkaar.
  4. Voeg de bloem, het bakpoeder, zout en de helft van de kaneel toe aan de kom en roer het geheel door elkaar met een houten lepel. Het beslag zal niet helemaal egaal worden door de geprakte banaan, maar zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en er een beslag gevormd is.
  5. Verhit een klein beetje margarine in een koekenpan en voeg wanneer de margarine gesmolten is een klein beetje van het beslag toe aan de pan totdat je een mooi rond pannenkoekje hebt. Wacht totdat er bubbeltjes ontstaan op het beslag en draai de pannenkoek om. Bak de pannenkoek nog 1-2 minuten aan deze kant. Herhaal deze stap totdat het beslag op.
  6. Verhit margarine in een koekenpan en voeg de appelblokjes en overgebleven kaneel toe en roerbak het geheel 3-4 minuten totdat de appel gekarameliseerd is.
  7. Stapel de bananenpannenkoekjes op elkaar en versier met de gekarameliseerde appel, de rozijnen en de sojayoghurt. Serveer de pannenkoekjes terwijl ze warm zijn.

 

#zokanhetook

#zokanhetook wil met plantaardige recepten en producten Nederland inspireren vaker andere eetkeuzes te maken. Dit doen ze niet vanuit een commercieel belang, met hun uitgebreide productendatabase willen ze juist laten zien hoe het óók kan, en op hoeveel verschillende manieren.

Ook lekker: Clafoutis met kersen

Beeld: zokanhetook.nu