Bespaar op je bakkie: blijkbaar kun je altijd (!) korting krijgen op koffie bij Kiosk en Starbucks

koffiebeker

Drie miljard papieren koffiebekers belanden jaarlijks in zowel Nederland als Groot-Brittannië bij het vuilnis. Daarom stimuleert Starbucks in Londen haar bezoekers sinds kort zelf een beker mee te nemen. Sinds de invoering van de ‘latte levy’ betaal je voor elke papieren wegwerpvariant 25p (ongeveer € 0,28) extra.

In Nederland is er van een dergelijke tax nog geen sprake, maar wist je dat je ook hier geld kunt besparen? Wie zijn eigen beker meeneemt naar Kiosk op het station, krijgt € 0,25 korting op z’n bakkie. Bij Starbucks bespaar je zelfs € 0,30.

Spuit elf

Aangezien de regeling in Nederland al sinds 2016 bestaat, zal dit artikel voor sommigen een hoog spuit elf-gehalte bevatten. Toch blijkt uit een rondvraag van RTL Nieuws dat veel mensen niet van de korting op de hoogte zijn. Uit een poll op Instagram blijkt dat slechts 27 procent van onze volgers weleens een eigen beker meeneemt, terwijl we best bereid zijn om dit te doen. 59 procent geeft aan z’n eigen koffiebeker mee te willen nemen als ie hier € 0,25 korting voor krijgt.

Minder groen dan gedacht

De maatregel is ingesteld om het afval afkomstig van koffiebekers te verminderen. Hoewel veel mensen denken dat alle papieren bekers recyclebaar zijn, blijkt dit vaak niet het geval. Dat komt doordat er ook plastic in wordt verwerkt, dat bij veel recyclebedrijven niet van het papier gescheiden kan worden. Britse politici willen dat alle ketens in de toekomst het voorbeeld van Starbucks volgen.

Spread the word!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.