Besparen op je eten doe je zo!

besparen

Is je portemonnee zo goed als leeg, maar is de maand nog lang? Tijd om wat rustiger aan te doen! Je kunt gemakkelijk en slim op je eten besparen, zonder te hoeven leven op macaroni met kaas.

Kliekjes

Voordat je weer naar de supermarkt rent ‘omdat je niets in huis hebt’, kijk je koelkast na. Liggen er echt niet nog wat groenten waarmee je een lekkere omelet of soep van kunt maken?

Grote hoeveelheden

Koken voor 1 of 2 personen is in verhouding een stuk duurder dan wanneer je voor ongeveer 5 personen kookt. Maak daarom grote hoeveelheden, die je vervolgens invriest. Ook grote verpakkingen vis of vlees of bijvoorbeeld een brood kun je gemakkelijk invriezen. En wat dacht je van bevroren fruit? Het is soms zelfs gezonder dan ‘vers’ fruit!

Hergebruik

Heb je tomatensoep over? Niet weggooien! Je kunt het gemakkelijk nog een keer gebruiken, zonder weer hetzelfde te eten. Laat de soep een beetje indikken, kook er wat pasta bij, kaas erover en hop: je hebt een heerlijke maaltijd. Ook een handige tip: heb je wraps gegeten maar er nog een paar over? Doe er wat kipfilet, roomkaas en paprika tussen en je hebt een heerlijk borrelhapje.

Boodschappenlijstje

Maak voordat je naar de supermarkt gaat, een boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je dingen gaat kopen die je niet nodig hebt.

Beeld: iStock