Beste combi ooit: de Bossche bol en Limburgse vlaai komen samen

bossche bol

Sushi-donuts, koffiecocktails of popcorn met tompoucesmaak: het afgelopen jaar hebben we in de foodwereld veel bijzondere combinaties zien ontstaan. Dankzij een banketbakker in Den Bosch is er nu een nieuwe samenstelling om je vingers bij af te likken: een mix van de Bossche bol en de Limburgse vlaai.

Los van elkaar zijn ze al om van te watertanden. Laat staan hoe overheerlijk de combinatie van de Bossche bol en de Limburgse vlaai moet zijn. Het nieuwe gebak is een samenwerking tussen banketbakker Jan de Groot – gespecialiseerd in Bossche bollen – en topvlaaienbakker Thijs Broekmans uit Panningen.

Vorige week bleek uit een peiling van Zoover dat de Bossche bol de Limburgse vlaai heeft verslagen als favoriete regionale lekkernij. De vlaai staat nog wel op nummer twee. De bakkers besloten als antwoord de handen ineen te slaan. In de video hieronder zie je dat dat een héél goed idee is geweest.

Staat het water je al in de mond? Helaas is nog niet bekend of de Bosschebollenvlaai daadwerkelijk verkocht zal worden.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Omroep Brabant | Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.