Beter wordt je carnavalsgebak niet: deze bakkerij verkoopt alcoholische Bossche bollen en Flügelvlaai

oetelbol

Nog héél even en de carnavalsgekte barst weer los. Dat vraagt natuurlijk niet alleen om kekke kostuums en lekkere biertjes, maar ook om toepasselijke hapjes. Bakkerij Van Leeuwen in Kerkdriel weet daar wel raad mee.

Erik van Leeuwen steekt zijn gebak dit jaar voor de gelegenheid in een carnavalsjasje. De bakker uit Kerkdriel komt met de Oetelbol: een als kikker uitziende variant van de welbekende Bossche bol. Hij is omhuld met witte chocola waar een groene kleur aan is toegevoegd. De Oetelbol is een verwijzing naar Den Bosch (Oeteldonk): daar is de kikker het symbool van carnaval.

Deze lekkernij zou natuurlijk geen écht carnavalsgebak zijn als daar geen alcohol aan zou worden toegevoegd. Daarom zit er een goeie scheut Boswandeling door de Oetelbol. Maar liefst een vierde van de inhoud bestaat uit de drank, de rest is slagroom. Proost!

Het is niet de eerste keer dat Van Leeuwen met carnavalsgebak op de proppen komt: vorig jaar verkocht de bakkerij al Flügelvlaai. Vanwege het grote succes kun je ook daarvoor dit jaar weer bij de bakker terecht.

Wil jij weleens zo’n Oetelbol of Flügelvlaai proberen? De lekkernijen worden al verkocht en zijn verkrijgbaar tot en met de carnavalsdagen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Omroep Brabant | Beeld Facebook
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.