Bewust borrelen: Baileys komt met vegan variant

Ben & Jerry’s doet het, McDonald’s doet het, Ola doet het, en zo kunnen we nog wel even doorgaan met merken die een vegan variant van haar product op de markt brengen. Nu is ook Baileys overstag.

Vanaf 1 maart wordt in Nederland namelijk Baileys Almande geïntroduceerd; een nieuwe lactose- en glutenvrije variant die dus ook geschikt is voor iedereen die om wat voor reden dan ook vegan eet.

Kwaliteit

Net als Baileys heeft dit nieuwe product een romige textuur, wat komt door de combinatie van nootachtige smaken van zoete amandelolie en amandelextract. Het drankje bevat 13 procent alcohol. ‘Baileys is het meest geliefde alcoholmerk bij vrouwen,’ vertelt senior innovation manager Stephanie Gaunt. ‘We wilden een heerlijke lekkernij creëren waarvan ook mensen kunnen genieten die lactose-intolerant zijn of ervoor kiezen om een lactosevrij dieet te volgen.’ Baileys Almande is al verkrijgbaar in Amerika, en door zijn populariteit kunnen we er in ons kikkerlandje binnenkort ook van genieten. ‘Sinds we Baileys Almande hebben gelanceerd in de Verenigde Staten, worden we overspoeld met aanvragen. We zijn dus verheugd dit naar Europa te brengen.’

Vanaf deze week is Baileys Almande al exclusief verkrijgbaar bij Vegan Junkfoodbar en Brix – Bar in Amsterdam. Vanaf 1 maart vind je ‘m ook bij alle slijterijen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.