Blend it! Overheerlijke Tom Kha Kai soep

Wees gewaarschuwd, want deze voedzame soep is zó lekker, daar blijf je van eten. En het is nog zo klaar ook.

Ingrediënten

500 ml groentebouillon • 400 ml kokosmelk 
• 1 stengel citroengras, buitenste blad verwijderd, in stukjes van 1 cm • 2,5 cm galangawortel, geschild en in dunne plakjes gesneden • 4 limoenblaadjes (kaffirlimoen) 
• 1 lange rode peper, zaadlijst verwijderd, grof gesneden • 1 el kokosbloesemsuiker • 2 el vers limoensap • 2 el Thaise vissaus • 500 g gestoomde groenten naar keuze (bijv. taugé, paksoi, champignons, broccoli, bloemkool) 
• 15 g verse korianderblaadjes, grof gehakt 
• partjes limoen

Bereiding

Doe bouillon, kokosmelk, citroengras, galanga, limoenblaadjes en peper in een blender. Kies het soepprogramma of blend 
4 minuten op hoog vermogen. Voeg kokosbloesemsuiker, limoensap en vissaus toe, sluit weer af met het deksel en blend nog 1 minuut op hoog vermogen. Verdeel de groenten over kommen en schenk de soep erbij. Bestrooi met verse koriander en serveer met partjes limoen.

Meer recepten vind je in VIVA-21-2019. Dit nummer ligt 22 mei in de winkel of bestel je via de onderstaande link online. 

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«