Recept van de week: Bruschetta met kool, wortel en brie

bruschetta

Bruschetta: een briljante uitvinding van de Italianen. Een getooste of geroosterde snee brood waar veel meer op kan dan olie, knoflook en gehakte tomaten. Probeer bijvoorbeeld deze combi met kool, wortel en brie.

Voor 4 personen: 4 sneetjes volkorenbrood • 4 takjes koriander, peterselie, tijm, kervel, munt, dragon • 12 sprieten bieslook • 4 el olijfolie • sap van een 1⁄2 citroen • 1 el balsamicoazijn • 12 kerstomaatjes
• 1 vers geitenkaasje (200 g) • zout en peper

Gril of rooster de sneetjes brood. Trek de blaadjes van de kruiden en snij ze fijn. Meng ze met de olijfolie, het citroensap en de balsamicoazijn. Snij de tomaten in vieren. Verdeel de geitenkaas over het brood. Leg de stukjes tomaat erop en schep een grote lepel salsa op de tomaat. Bestrooi de bruschetta met zout en peper voordat je ze serveert.

Beleggingsadvies

Met dit boek brengt foodstylist Sabrina Fauda-Rôle bruschetta naar the next level. Ze belegt allerlei soorten brood (van spelt en rogge tot vruchten en volkoren) 72 keer anders. Niet moeilijk, wel lekker uitgebreid. Ze heeft de bruschetta ingedeeld in vier categorieën, met als uitgangspunt het beleg: kaas, vlees, vis en groenten. Voor wie zich 
er niet per se makkelijk vanaf wil maken, staan achterin nog tien recepten voor spectaculaire smeersels, zoals appel-mangochutney en rucola-pistachepesto. ‘Bruschetta easy’ door Sabrina Fauda-Rôle, is te verkrijgen bij uitgeverij Becht voor € 20.

In VIVA 12 vind je ook de recepten voor bruschetta met geitenkaas, tomaat en groene salsa en voor bruschetta met sashimi van zalm en avocado.