Bye unicorndrankjes! Voortaan drinken we onze latte met houtskoolpoeder

charcoal latte

Unicorn frappuccino, mermaid toast… De afgelopen tijd barst het van de kleurige creaties in foodie-land. De nieuwste Instagramtrend rekent af met alle fleurigheid. Maak kennis met charcoal latte.

Hij mag er dan minder gezellig uitzien dan zo’n felgekleurd drankje van Starbucks; stylish is de hippe charcoal latte wel. Vooral als je veel waarde hecht aan een zwart-witte Instagramfeed, is dit jouw nieuwe drankje. Maar wat is het?

Charcoal latte heeft z’n grijze kleur te danken aan een bijzonder ingrediënt: houtskoolpoeder  – ook wel geactiveerd poeder genoemd. Klinkt misschien niet als iets wat je in je lichaam wil hebben, maar het spul is zowaar gezond. Het reinigt je spijsverteringssysteem en bevordert de stoelgang. Met die reden zit het spul ook in anti-diarreepillen zoals Norit. Bovendien is het goed voor hart- en bloedvaten en voor je huid. Daarnaast zou het helpen tegen een kater, is het bevorderlijk voor een goede huid – het is tevens een ingrediënt in gezichtsmaskers – én zou je er energie van krijgen. Wonderspul?

Proberen? Helaas hebben we de latte nog niet in Nederlandse eettentjes gespot, maar je kunt ‘m natuurlijk wel zelf maken! Check hier hoe dat moet.

Psst, wist je trouwens ook dat je je tanden met houtskoolpoeder kan poetsen om ze te bleken? VIVA-redactielid Jessica testte het.

Once you go black you never go back #charcoallatte

Een bericht gedeeld door PAVIE Born To Shine (@i_am_pavie) op

Latte is our comfort zone – come and try our range of specialty lattes #charcoallatte #marketmenumagazine #luxecoffeelounge

Een bericht gedeeld door Luxe Yoga Coffee Lounge (@luxe_yoga) op

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Instagram
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.