Cheers: ook van deze zomerse cocktail kun je nu je eigen ijsjes maken

aperol ijsjes

Terwijl we hier op de redactie vijf jaar geleden nog nooit van Aperol Spritz hadden gehoord, is het zomerse drankje – dat ooit een après ski-drankje was – inmiddels niet meer uit hippe bars en restaurants weg te denken. En wat gebeurt er met drankjes die ‘in’ zijn? Jawel: daar wordt een ijs-variant van bedacht.

Zo kwam de website Bourbon and honey met deze Aperol Spritz-ijsjes op de proppen.

aperol ijsjes

Omdat wij de vervelendsten niet zijn, delen we het recept met je.

Dit heb je nodig:

  • 2 kopjes limonade
  • 3/4 kopje Aperol
  • 1/2 kop verse sinaasappelsap
  • ijsjesvormen

Zo maak je het:

  1. Meng de limonade, Aperol en de sinaasappelsap in een kom.
  2. Vul de vormpjes met het Aperol-mengsel en zet in de vriezer.
  3. Steek er na een uur stokjes in.
  4. Plaats een nachtje in de diepvries en voilà: daar zijn je Aperol-ijsjes.

Voor een extra twist kun je de ijsjes serveren in een glas prosecco of cava.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

https://www.magazine.nl/abonnement/viva

Bron en beeld: Bourbon and honey, iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.