Cocktail op een stokje: zo maak je Licor 43-ijs

Licor 43 ijs

Even geleden deelden we al het recept voor overheerlijke ijsjes met zure matten en wodka. Nu hebben we in dezelfde categorie nóg zo’n yummy variant gevonden: ijs met Licor 43. Perfect voor tropische dagen zoals vandaag.

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes:

240 ml passiefruitsap • 250 ml water • 125 gram suiker • 60 ml Licor 43 • 1 sinaasappel • optioneel: 6-8 verse passievruchten en muntblaadjes

Zo maak je ze:

Doe het water in een steelpan en breng het aan de kook. Voeg de suiker toe en wacht totdat deze is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Voeg het passiefruitsap en eventueel de versie passievruchten (met pitjes) toe. Voeg de Licor 43 toe en roer goed. Steek de stokjes in de ijsvormpjes en giet de vloeistof erbij. Stop ook dunne schijfjes sinaasappel in de vormpjes en voeg munt toe naar wens. Zet de vormpjes in de vriezer en laat ze minimaal 6 uur staan. Je ijsje zou er dan als volgt uit moeten zien:

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Lees ook:

Dit bizarre ingrediënt zit er in vanille-ijs
Deze ijssalon verkoopt sushi-ijs
Rolled ice cream: de trend die je deze zomer moet proberen

licor 43

https://www.magazine.nl/abonnement/viva

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.