Dineren met bier: yes or no?

Oesters en bier: het lijkt niet de meest voor de hand liggende combi. Toch is het een pareltje, mits je het in de juiste volgorde naar binnen klokt. Blogger en bierfanaat Bonnie gaat op les.


IMG_1272WIE:
Bonnie Dubois, is blogger op onehandinmypocket.nl. Ze schrijft o.a. over food en lifestyle.
BONNIE: “Regenachtige zondag, wat zal ik vandaag eens doen? Ik lees dat de Jopenkerk in Haarlem in samenwerking met Zilt en Zalig uit Amsterdam een Masterclass Oesters & Bier organiseert. Ik ben dol op oesters én op bier, dus ik doe mee. Eerst neem ik, zoals het hoort volgens biersommelier Yu May Kwee, drie slokjes van Jopen Adriaan Witbier. Dan slurp ik een La Deesse Blanche oester naar binnen, waarna ik weer een slok neem. Ik leer dat het koolzuur van het bier de smaak van de oesters tijdelijk afzwakt, maar dat die erna weer harmoniserend terugkomt. Lekker!

Een glas bier in een restaurant: yes or no?
Onderzoek van hettestpanel.nl wijst uit dat veel mensen een diner in een restaurant geen geschikte gelegenheid vinden voor een glas bier. Zonde, want sommige gerechten smaken extra goed in combinatie met bier. Oesters bijvoorbeeld. En nee, dat is niet onvrouwelijk of onaantrekkelijk, maar juist een aanrader. Try for yourself!

Wat je niet wist over oesterzwammen:Bonnie
• Er zijn 120 soorten oesters.
• Voor je een oester eet: ruik eerst aan je bier en neem drie nipjes. Dan is het bier echt op smaak.
• Het paren kost oesters veel energie. Hierdoor vallen ze af en worden ze dus kleiner. Een ‘vettere’ oester vang je buiten het paringsseizoen.
• De R in de maand zou betekenen dat het oestertijd is. Dat is echter al jaren niet meer zo. Goede oesters kun je het hele jaar door eten.

Kijk voor meer bierfeitjes op love-beer.nl

De resultaten van deze tekst zijn gebaseerd op twee onderzoeken. Het onderzoek van de Brouwers van Nederland is gedaan door Edelman Berland in november 2014. Er is zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek gedaan onder meer dan 1.000 mannen en vrouwen tussen de 25 en 35 jaar. Het andere onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 2.740 mannen en vrouwen, juni 2015.