Dit is waarom je gember in huis moet halen

gember

Gember is een van de gezondste kruiden die er bestaat. Het werkt als toverspul voor tijdens jouw pijntjes of slechte huid. Deze lelijke wortel is namelijk een bijzonder magisch goedje als het aankomt op genezing en maakt je mooier zonder dat je daar heel veel voor hoeft te doen. Al heeft de gember zelf geen schoonheidsprijzen gewonnen en houdt niet iedereen van de specifieke smaak, de wortel zorgt er wel voor dat jij er mooier uit ziet. Wij zetten de redenen op een rij waarom jij gember in huis zou moeten halen.

#1 Mooiere huid

Jong en elastisch
De magische wortel bevat veel antioxidanten die je huid helpen mooi en elastisch te houden. Dit komt omdat de doorbloeding door gember wordt bevordert. Een mooie en gezonde huid ziet er jonger uit.

Egale en glanzende huid
Gember zorgt ervoor dat je huid een gezonde glans krijgt en egaler wordt. Wanneer je last hebt van veel acne kan gember voor veel magie zorgen. Dit komt door de ontsmettende en ontstekingsremmende werking.

#2 Gezondere haren

Versterkt de haargroei en haarsterkte
Misschien droom je al jaren van lange haren maar zitten die gespleten haarpunten erg in de weg. Gember geneest beschadigt of gebroken haar en zorgt ervoor dat je haar de kracht krijgt om te groeien en weer tot bloei komt. Je kunt je haar wakker schudden door het probleem bij de wortels aan te pakken. Maak een haarmasker van olijfolie en geraspte gember en smeer je hoofdhuid in bij de wortels van je haren. Geef jezelf een krachtige massage. Laat het masker lang intrekken (hoe langer hoe beter), vervolgens was je je haar met shampoo en warm water (niet te heet) en je kunt er weer tegenaan.

#3 Gezonder lichaam

Het geeft je weerstand
Gemberthee is niet alleen lekker, maar ook een heelmeester voor jouw immuunsysteem. Wanneer je gember drinkt word je letterlijk warm van binnen, dus tijdens een griepje kun je het beste gemberthee maken. Dit komt door de stof: capsaïcine. Maar eigenlijk moet je niet wachten totdat je ziek bent met het drinken van gemberthee. Om je weerstand een handje te helpen kun je het beste elke dag een kopje verse gemberthee drinken.

Het bevordert je spijsvertering
Gember staat er tevens om bekend dat het de maag kalmeert wanneer het overslag of overspannen is van alle verschillende ingrediënten uit het eten dat je gegeten hebt. Daarnaast verbetert het de samentrekkingen van de darmen, met een snellere spijsvertering als gevolg.

Helpt tegen spierpijn
Ook dit effect komt weer door de ontstekingsremmende werking. Hier zijn speciale gemberpillen voor te koop bij de natuurwinkel of zet een -daar is ie weer- kopje gemberthee.

Helpt tegen misselijkheid
Misselijkheid is een van de naarste dingen die je kunt hebben, want als je misselijk bent kun je voor de rest he-le-maal niets doen omdat je A misselijk bent en B bang bent om over te geven. Uit onderzoek is gebleken dat gember een magische werking op misselijkheid schijnt te hebben.

Het moge duidelijk zijn, ginger is jouw geheime alleskunner. En nu, op naar de supermarkt!