Doen volgens Debby: 3x de leukste take-away proeverijen

proeverijen
Inmiddels snakken we allemaal weer naar een avond uiteten met vrienden of familie. Restaurants brainstormen er gelukkig op los. Van drive-throughs tot aan complete maaltijdboxen die je kunt afhalen, zodat je zelf thuis die restaurantsfeer kan nabootsen. Maar er is weer iets nieuws: de take-away proeverij. Veel restaurants zijn namelijk een samenwerking begonnen. Wat het precies inhoudt? Je maakt een wandeling of fietstocht en komt onderweg allemaal restaurants tegen die je wat lekkers laten proeven. Sportief en lekker, hoe leuk!

Tasty walk

De culinaire take-away proeverijen waarbij je je laat verrassen door smakelijke gerechtjes van zes restaurants. De tours – die je te voet of op de fiets kunt afleggen – worden georganiseerd in maar liefst negentien steden door heel Nederland. En er is gelukkig voor ieder wat wils: van Haagse Vrijmipro en Geweldigouda tot Preuf Mestreech.
Tasty Walk
€ 36 per persoon via tastywalk.com

Food ’n route Rotterdam

Een leuke doe-het-zelf fietstocht (van ongeveer 4 uur) kriskras door Rotterdam waarbij je door middel van een audiotour alles leert over de lekkere foodcultuur van de stad. Je verkent tijdens de tour vijf wijken en doet in elke wijk een ambachtelijke ondernemer aan die je z’n verhaal vertelt en wat lekkers laat proeven.

Markthal Rotterdam

€ 32 per persoon via insiderotterdam.com

Lees ook
Doen volgens Debby: 3x films en series over prostitutie

Katja’s kok

Katja Schuurman mag elke dag een lucky girl zijn, maar op 27 en 28 maart kun ook jij genieten van de overheerlijke kookkunsten van haar man, chef-kok Freek van Noortwijk. Wandel door Amsterdam en proef de lekkerste hapjes in z’n vier restaurants. Ik ga voor de luxepoes walk, inclusief glas champagne!

Amsterdam Maris Piper

V.a. € 18 per persoon via niql.app/4ldF

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: GettyImages