Écht lekker: Senegalese pindasoep met gember & zoete aardappel

Haal de zon op je bord met dit wereldse recept van vegan reizigers Jolijn en Sjoerd met goede smaak.

Benodigdheden voor 2-3 personen

1 rode ui • 2 cm verse gember • 3 tenen knoflook • 2 kleine wortels • 2 zoete aardappelen, ongeveer 400 g • 3 el gezouten pinda’s • handje verse koriander • ¼ tl cayennepeper • 3 el tomatenpuree • 1 liter groentebouillon • 125 g pindakaas (zonder palmolie) • 2 el vers citroensap

Zo maak je het

Snijd de rode ui, gember en knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine stukken. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Hak de pinda’s grof en de koriander fijn. Verwarm in een soeppan 6 el water en fruit de ui, knoflook, wortels en gember 3 minuten. Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappel en groentebouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes doorkoken. Doe de soep in een blender met de pindakaas, totdat hij helemaal glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pinda’s, verse koriander en citroensap.

Dit recept is afkomstig uit het boek Vegan Smaaksouvenirs (Uitgeverij Nieuw Amsterdam) van Jolijn Pelgrium en Sjoerd Schotten. Ze delen een aantal van hun recepten in VIVA 4-2018. De editie ligt van 24 t/m 30 januari in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «