Er zijn vijf nieuwe smaken Bossche bollen en wij kunnen niet wachten om ze te proberen

smaken bossche bollen

De Bossche bol: met z’n romige vulling en dikke laag chocolade kun je er bijna niet niét van houden. Wij deden dan ook een rondedansje toen we hoorden dat er nu VIJF nieuwe smaken van worden verkocht. En ze klinken zó lekker…

De Bossche bol (ook wel sjekladebol) is een specialiteit uit Den Bosch. De lekkernij bestaat al meer dan honderd jaar en is inmiddels ook ver buiten de Brabantse stad ingeburgerd. Dankzij bakkerij Royal – uiteraard gevestigd in ’s Hertogenbosch – zijn er naast de normale variant nu special editions verkrijgbaar. En dat zijn – hou je vast – de volgende smaken:

  • Karamel-zeezout
  • Zomerfruit
  • Limoen
  • Witte chocolade met framboos
  • Extra dark

De zoon van eigenaar Jules Lauwerijssen van bakkerij Royal vroeg al langer naar gekleurde varianten van de bol. Na wat experimenteren kwam Jules met de bovenstaande smaken. Hij vond de lancering best spannend. “Je gaat natuurlijk wel aan een oude traditie zitten morrelen. Maar tot nu toe krijgen we gelukkig alleen maar positieve reacties.”

De gebakjes zullen voorlopig verkocht worden als mini-variant van de gewone Bossche bol. “Althans, met een doorsnede van 5,5 cm zullen ze groot genoeg zijn voor de gemiddelde Nederlander,” zo denkt Jules. De nieuwe smaken worden officieel gepresenteerd tijdens het evenement Gezellige Zaken in Den Bosch. Kan je niet meer wachten? Dan kan je nu al langsgaan bij de bakkerij, want Jules heeft als test al wat nieuwe Bossche bollen in de bakkerij liggen. “Ze worden nu al goed verkocht,” vertelt hij opgewekt.

Leuk voor alle DIY’ers onder ons: bakkerij Royal komt binnenkort ook met een workshop Bossche bol maken, zodat je je eigen variant in elkaar kan knutselen. Zet ons maar op de lijst, Jules!

De zomerfruit-variant
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.