Vier op een rij: dit eten bevat meer zout dan een zakje chips

chips

Veel zout is niet goed voor je, dat is algemeen bekend. Van een aantal etenswaren verwacht je niet dat er veel zout in zit, terwijl dat wel het geval is. Hieronder vind je vier etenswaren op een rij die meer zout bevatten dan een zakje chips.

Soep

En dan met name kant- en klare soep. Met bijna 2 gram zout per portie, bevat een kommetje ‘stevige tomatensoep’ twee keer zoveel zout als een zakje chips. Really?

Roggebrood

Ouderwets, maar heel gezond, zou je denken. Met katenspek en een beetje mosterd bij de erwtensoep of met verse haring en gesnipperde uitjes. Maar met maar liefst 1,15 gram zout per 100 gram kun je tóch beter voor iets anders kiezen.

Gerookte zalm

Als je een echte zalmliefhebber bent, hebben we helaas slecht nieuws. Dit lekkere stukje vis bevat niet alleen veel eiwitten en omega-3, maar er zit ook zo’n 3,5 gram zout per 100 gram in.

Sushi

Sushi! Je bent een echte liefhebber, of je bent het niet. Het zeewier waarvan deze rijstrolletjes gemaakt zijn, bevat een extreem hoog natriumgehalte. Voeg daar de sushirijst aan toe (die gekookt wordt in zout) en je ‘gezonde’ maaltijd is ineens niet zo gezond meer. Het bevat al snel 3 gram zout per portie. En dat is zónder sojasaus. Want in dat kleine beetje sojasaus wat je bij je sushi neemt, zit ook nog eens 5 mg zout.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Libelle | Beeld Shutterstock