Fruitwater: de beste combi’s om je water te pimpen

fruitwater

Kom jij ook maar met moeite aan een liter water drinken per dag? Je houdt niet van water of vergeet simpelweg je flesje erbij te pakken als je even druk bezig bent. Onderzoek wijst uit dat we maar liefst anderhalf tot twee liter water per dag moeten drinken! OMG, daar kom je niet eens bij in de buurt met die paar koppen koffie om jezelf wakker mee te houden. Om je te helpen hebben we een aantal lekkere combinaties voor je bedacht om je water wat op te pimpen. Want let’s be honest, die leuke gekleurde flesjes zien er toch ook veel leuker uit? Lees snel verder voor de beste fruitwater combi’s!

Munt en limoen

Dit is natuurlijk een klassieker maar het blijft mijn favoriet. De munt en limoen geven je water een frisse smaak en helpen je om jezelf even een quick kickstart te geven. Winning!

Citrusfruit, komkommer en munt

Ook deze combi is heerlijk fris en goed voor een snelle kickstart. Als je van fris en zuur houdt is dit sowieso een must try voor jou!

Basilicum, aardbeien en citroen

Wist je dat aardbeien en basilicum heel goed matchen? Ook het zuurtje van de citroen past heel goed bij deze combi. Tip: laat het niet te lang staan, anders worden de aardbeien te zacht. Dit drankje een avond van tevoren alvast klaarmaken is dus niet zo handig.

Sinaasappel en bosbessen

Deze combinatie kun je het beste even in laten trekken. De sinaasappel heeft even nodig om zijn smaak af te geven. Verder is het een true winning combi!


Grapefruit, limoen, citroen en sinaasappel

Een verfrissend watertje met allerlei citrusvruchten. Perfect tegen de dorst!

Munt met watermeloen

Dit drankje is de ultieme dorstlesser en veel beter voor je dan frisdrank.

Komkommer en rozenwater

Gebruik de schillen van de komkommer (eventueel bij elkaar gebonden met een keukentouwtje) met een paar druppels rozenwater.

Aardbeien, munt, komkommer en limoen

Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je water een beetje zoet wordt.

Sinaasappel en koriander

Verrassend, maar erg lekker!

Grapefruit met rozemarijn

De smaak van rozemarijn is heerlijk in combinatie met grapefruit. Een combinatie van kruiden en het zure van de grapefruit.

Framboos, rozenblaadjes en vanille

Een zachte en zoete smaak waar je spontaan happy van wordt.

Bosbessen en lavendel

Ja, lavendel staat niet alleen mooi in de tuin. Je kunt het ook prima eten: het geeft een heerlijk aroma af.

Je kunt natuurlijk zoveel mogelijk combinaties bedenken als je zelf wilt. Ook zou je deze combinaties met elkaar kunnen combineren, mix and match naar eigen smaak! Ben jij al overtuigd van fruitwater? Als je het eenmaal hebt geprobeerd koop je nooit meer regular limonade uit de supermarkt.

Tip!

Ook zou je het fruit in kunnen vriezen. Gebruik bijvoorbeeld bevroren aardbeien of druiven als ijsblokjes in een drankje. Of maak ijsklontjes met stukjes fruit erin of met limoen en munt. Het ziet er erg mooi uit en het is nog super lekker ook! Enjoy

Beeld: Pinterest