Een goed bakkie pleur: deze koffie is zo extreem sterk dat je er dood aan kunt gaan

the asskicker koffie

Het is woensdagmiddag, het weer is wisselvallig en de sprankelende energie is ver te zoeken. Wat jij nodig hebt? Een goed bakkie pleur, een kopje van het zwarte goud of gewoon: een lekkere kop koffie. Met de koffie van de Australische koffiebar Viscous Coffee moet het goedkomen.

The Asskicker

Deze koffiebar serveert namelijk de Asskicker: een ijskoffie zó sterk dat je makkelijk 12 tot 18 uur wakker bent. De koffie bevat 5 gram cafeïne. Zeg maar 80 keer de hoeveelheid van een normale kop. Fun fact: dat is tevens de helft van de dosis waaraan je dood kunt gaan.

Koffie-explosie

De ijskoffie is een mix van vier espresso’s, acht ijsklontjes van koffie die 48 uur heeft geprutteld en 120 millimeter van een koffie die 10 dagen heeft opgestaan. Ieder ijsblokje staat dus gelijk aan twee shots espresso. De koffie-explosie wordt dan ook geserveerd met een duidelijke gezondheidswaarschuwing.

Inspiratie

Steve Benington, eigenaar van de Australische koffiebar, kwam op het idee door verpleegsters van de Spoedeisende Hulp. Zij moetten soms plotseling een nacht doorwerken. Tja, dan kun je wel een lekker bakkie gebruiken, nietwaar? De koffie is daarom gebrouwd om je in drie tot vier uur geleidelijk een cafeïneshot te geven waardoor je 12 tot 18 uur wakker bent.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA banner

Bron: Esquire, The Advertiser, beeld: iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.