Goedkoop uiteten gaan: zo betaal je niet te veel buiten de deur

Goedkoop uiteten

Een etentje hier, lunch daar: al die afspraken buiten de deur beginnen inmiddels aardig aan te tikken. Zo zorg je ervoor dat je toch uiteten kunt zonder elke keer diep in de buidel te hoeven te tasten.

Want we weten: uiteten gaan hoeft lang niet altijd duur te zijn. Zo zijn er restaurants als Happy Italy, Dadawan en Vapiano waarbij je voor een zacht prijsje al heel prima kunt eten. Toch behoefte aan net wat langer tafelen? Dan zijn er nog andere trucjes om goedkoop uiteten te gaan.

Acties

Sites zoals Social Deal, Groupon en Het Laatste Tafeltje hebben namelijk regelmatig leuke acties waardoor je een stuk minder geld hoeft neer te tellen voor lekker eten. Dat ene dure restaurant bezoeken? Check dan eerst eens of er geen tegoedbon is. Kan zomaar eens de helft schelen.

Ga doordeweeks

In het weekend heb je natuurlijk net iets meer tijd om lekker te tafelen, maar vaak is het voordeliger om doordeweeks te gaan. Waarom? Nou, omdat de prijzen bij sommige restaurants zeker wel een paar euro schelen van maandag t/m donderdag. Ook kan het helpen om je favorieten spots te volgen op social media. Wie weet geven ze daar een gratis etentje weg óf laten ze juist weten wat het voordeligste is die week.

Sla geen maaltijd over

Je kent het vast wel: je weet dat je ’s avonds gaat uiteten, dus je besluit maar minder tot niks te eten tijdens de lunch om goed te kunnen bunkeren. Snappen we. Toch kun je het beter niet doen, want de kans is groot dat je tijdens het uiteten dan allemaal extra hapjes bestelt die weer meer geld kosten. Gewoon lunchen dus, dan geniet je misschien ook nog wel intenser van dat ene gerecht in de avond.

Restaurant Week

Naast acties via bepaalde sites zijn er ook momenten in het jaar waarin het financieel slim is om een hapje buiten de deur te gaan eten. Zo is het vanaf 21 oktober tot en met 10 november bijvoorbeeld Restaurant Week, waarbij de beste restaurants hun gerechten voor een zacht prijsje aanbieden. Zeker interessant dus om even te kijken!

Goedkoop uiteten Utrecht

Wil je in Utrecht goedkoop uiteten? Dan hebben YouTubers Tara en Larissa van het kanaal Endless Weekend een handig lijstje gemaakt met restaurants waarbij je prima kunt eten voor nog geen 25 euro. Ze laten zien dat je daarvoor niet eens veel hoeft te laten staan én zelfs nog een hoofd- of nagerecht kunt nemen. Smakelijk alvast!

Oh, en wil je helemaal geen geld uitgeven? Doe dan mee met No Spend November. Durf jij de uitdaging om geen geld uit te geven in november, aan te gaan?

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!