Heerlijke popcornrecepten waarvan je blijft eten

popcornrecepten

Bij een filmavondje of een avondje Netflix hóórt gewoon een grote bak popcorn. Ben je de zoete of zoute variant zat? Probeer een van deze goddelijke recepten eens. Wedden dat je niet kunt stoppen met eten?

Zeezout-karamelpopcorn

Benodigdheden: 200 gram kristalsuiker • 75 ml water • 125 ml slagroom, voorverwarmd • 1 flinke eetlepel roomboter • zeezout • pofmais

Zo maak je het: Maak de popcorn klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe het water en de suiker in een hoge pan (tegen het spetteren) en breng op middelmatig vuur aan de kook. Belangrijk is om niet te roeren tijdens dit proces, want dat komt het kristallisatieproces niet ten goede. Laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat je een mooie lichte karamelkleur hebt en haal dan de pan van het vuur. Kook niet langer door dan nodig is, want dan kun je de suiker verbranden. Giet vervolgens de voorverwarmde slagroom bij de karamel en roer goed door. Giet de karamel over de popcorn heen en roer ook dit goed door. Doe het vervolgens in een ovenschotel, strooi er zeezout overheen en bak het lichtjes in de oven.

Popcorn met chocola, pindakaas en marshmallows

popcornrecepten

Benodigdheden: pofmais • 120 gram witte chocola om te smelten • 40 gram melkchocola om te smelten • 3 eetlepels pindakaas • 60 gram mini marshmallows • 60 gram rice krispies

Zo maak je het: Maak de popcorn klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe de popcorn in een kom. Smelt de witte chocola en pindakaas tot het een glad geheel is. Giet dit over de popcorn, samen met de rice krispies en mini marshmallows. Mix alles goed. Verspreid de popcorn over een groot stuk bakpapier. Smelt de chocola tot een glad geheel en giet dit eroverheen. Laat het afkoelen tot de chocola hard geworden is.

Popcorn met Italiaanse kruiden

Benodigdheden: 1 snufje zout • 1 snufje peper • een half knoflookteentje • 1 tl oregano • 1 tl basilicum• pofmais • 1 el olie (kokosolie, zonnebloemolie, olijfolie)

Zo maak je het: Maak de popcorn klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe de popcorn in een kom. Doe hier de topping bij, dek af met een bord en schud het geheel goed heen en weer en op en neer, zodat elk stukje popcorn een laagje topping krijgt.

Kaas-knoflookpopcorn

Benodigdheden: 90 gram geraspte cheddar • 1/4 theelepel chilipoeder • een half knoflookteentje • 1 snufje zout • 60 gram boter • pofmais

Zo maak je het: Maak de popcorn klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Smelt de boter in een steelpan en mix de chilipoeder, knoflookpoeder en het zout er doorheen. Giet dit over de popcorn heen en meng het goed.Verspreid het over een bakplaat en strooi de kaas over de popcorn heen. Plaats de plaat in de oven en bak het tot de kaas gesmolten is.

Beeld iStock | Bronnen CookLoveShare.nl, Phood.nl, Houseful of Handmade, Cookies & Cups, Chef in Training