Dit doen wij ons hele avocado-etende leven al verkeerd

We eten avocado het liefst overal bij; op ons brood, in de salade of we maken er guacamole van. We zijn – laten we eerlijk zijn – obsessed met deze heerlijke groene vrucht. Echter doen we ons hele avocado-etende leven al iets verkeerd.

The other way

Ja, ik hoor je denken; wat kan je in hemelsnaam verkeerd doen bij een avocado? Nou, we gaan massaal de mist in bij het snijden ervan. Waar wij de groene unit al ons hele leven in de lengte snijden – met gevaar voor eigen leven, want die pit eruit krijgen gaat niet altijd zonder kleerscheuren – horen we ‘m eigenlijk juist in de breedte te snijden. Op deze manier kan je bij een rijpe avocado de pit er zo uitknijpen. Als kers op de taart kun je door deze manier van snijden de schil er zo met je handen afhalen en de avocado in perfecte ringen snijden. Geen gepruts meer met een lepel dus!

Probeer de pit

Wil je je avocado optimaal benutten? Probeer dan de pit eens te eten. Een avocadopit bevat veel antioxidanten. Je eet de pit door hem in kleine partjes te snijden en te vermalen in een vijzel of blender. Maar, geloof ons, verwerk de pit wel in een smoothie of salade. Het is namelijk erg bitter van smaak.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Styletoday | Beeld iStock