Het had weinig gescheeld of Starbucks had deze naam gehad

starbucks naam

Een lekker koffietje gaat er altijd wel in, en die van Starbucks helemaal. Die zijn gewoon het lekkerst. En toegegeven: de naam helpt ook mee, want wanneer we er een lekker drankje halen kunnen we het niet laten dat op social te delen. Maar wist jij dat het weinig had gescheeld of Starbucks had helemaal geen Starbucks geheten?

Starbucks heeft inmiddels meer dan 24.000 filialen, verdeeld over zeventig landen. Moet je je eens voorstellen dat al die koffieshops niet de naam Starbucks hebben maar… Cargo House.

Jep, Cargo House is de naam die het bekende koffiehuis bijna had gedragen. Dat vertelt co-founder Gordon Bowker tegen de Seattle Times. “Het was een close call met Cargo House,” vertelt hij. Die naam werd – gelukkig! – van de baan geschoven toen Terry Heckler, met wie Bowker een reclamebureau runde, vertelde dat woorden die beginnen met ‘st’ veel krachtiger worden bevonden.

Vervolgens werd er een lijst met ‘st’-woorden gemaakt. Ook de naam Starbo – een oude mijnbouwstad vlakbij Washington – passeerde de revue, totdat Bowker het boek Moby Dick van Herman Melville herinnerde waarin een van de personages Starbuck heette. Omdat die naam zo goed aansloot bij de ‘st’-theorie werd die naam gekozen en werd onze geliefde Starbucks geboren.

viva zomerdeal