Aha: daarom heb je op een hete dag weinig trek

hitte trek

Temperaturen standje hittegolf? Grote kans dat je maar weinig zin hebt in een hele maaltijd. Dit is hoe dat komt.

Want uh hallo, alleen het bereiden al daarvan is een hele klus. Het zweet breekt je al uit zodra je er alleen nog maar aan denkt. Nee, doe jou maar een frisse salade of een andere lichte maaltijd.

Keep it cool

Dat je weinig tot geen trek hebt heeft een hele simpele reden. Je lichaam probeert zich met deze temperaturen namelijk koel te houden, terwijl alles verder voor warmte zorgt. Dat geldt ook voor alles wat je eet. Na een hele barbecue moet je lijf dan ook weer extra moeite doen om deze hitte weer kwijt te raken. Klinkt vermoeiend toch? Daarom zorgt je lichaam ervoor dat je niet zoveel trek hebt. Aha.

Winter

In de winter is dat natuurlijk precies andersom. Dan moet je lijf juist moeite doen om zichzelf op temperatuur te houden. En je raadt het al: dan heb juist weer extra energie nodig die je uit eten kan halen. Hierdoor werk je met koude dagen met gemak een kop erwtensoep weg en moet je daar nu níet aan denken. IJsje, anyone?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!