VIVA’s Vijf: 5x verdomd goede redenen om naar Tilburg te gaan

vivas vijf eve tilburg 1

We moeten naar Tilburg! En we kunnen je haarfijn uitleggen waarom: er zijn een aantal nieuwe en minder nieuwe hotspots in Tillywood en die zijn absoluut een bezoekje waard. Dus vergeet Eindhoven, Breda en Den Bosch, wanneer ben je nou echt voor het laatst in Brabant geweest?

 1. Het Huis van EVE
  vivas vijf eve tilburg
  Kedeng kedeng, wie op z’n Guus Meeuwis de Tilburgse stad binnenrijdt, ziet daar sinds kort naast het spoor EVE liggen. En EVE is wat je zou mogen noemen een beleving an sich. Dit nieuwe, hippe restaurant – denk fluwelen schelpstoeltjes, hoge plafonds en industriële balken – vind je in een loods die 80 jaar lang als werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen heeft gediend. Kortom: super mooi, en ook nog eens lekker. Want heel leuk aan EVE: naast lekkere wijnen en een heerlijk dinermenu, hebben ze hier ook gedacht aan fijne borrelhappen voor de vegans onder ons. Voor ieder wat wils!
  eve-tilburg.nl
 2. De Burgerij
  vivas vijf de burgerij tilburg
  Ben je in Tilburg, dan is De Burgerij een moetje. Hoezo? Nou, omdat deze Frans-ige parel midden in de stad ligt en voor alles een uitkomst biedt. Van lunch tot borrel, van chique tot afhaal, De Burgerij is er voor alle burgers. Met een vleugje Frans dus. Wij zeggen: bestel het plateau De Burgerij, a.k.a. het plènkske, en je waant je in buitenlandse sferen. Adieu!
  deburgerij.nl
 3. Cinecitta Tilburg
  Tijdens een citytrip mag er ook een beetje geluierd worden, toch? Idee: een filmbezoek. In dit pand in hartje Tilburg worden al ruim honderd (!) jaar arthouse-pareltjes vertoond. Inmiddels kun je er daarnaast ook terecht voor grote publieksfilms en interessante documentaires. De rijke geschiedenis van het gebouw voel je gewoon als je in de zaal zit.
  cinecitta.nl
 4. Nieuwland Tilburg
  Opgericht door twee schoonzussen – dat hoor je niet vaak – en inmiddels uitgegroeid tot een gezellige koffietoko met huiskamervibes. Hier drink je koffie, koffie en nog eens koffie. Met wat lekkers erbij, zoals een appeltaart ofzo. We noemen maar wat. Kortom, de perfecte locatie om op zondagochtend je citytrip af te sluiten.
  lunchcafenieuwland.nl
 5. Raw Tilburg
  vivas vijf raw tilburg
  Nog zo’n fijne stek in Tilburg, die op alle fronten mooi, lekker en leuk is. We hebben het over RAW, die net als EVE straalt door haarp rachtige industriële interieur. Hier kun je voor alles terecht, maar dankzij de goedgevulde ‘rawplank’ en de bijzondere biertjes is het een borrelplek bij uitstek. Nou nou, dat zeggen we nu wel, ook dineren is hier een feestje!
  raw013.nl

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.