Zoete inval: Recept voor een overheerlijke Indische fruittaart

Krijg je bezoek? Met een heerlijke Indische fruittaart vers uit de oven (of stoompan) ben je perfect voorbereid.

Fruittaart

Voor één taart

  • 250 ml melk
  • 15 g gedroogde gist
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 75 g kristalsuiker
  • 5 g citroenrasp
  • 1 eidooier
  • 500 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 100 g krenten, geweld
  • 100 g rozijnen, geweld
  • 50 g sukade
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 300 g vers fruit (bijv. lychees, papaja, pitaya, passievrucht, aardbeien, druiven), in blokjes of schijfjes eetbare bloemen, ter garnering

Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de melk in een steelpan op middelhoog vuur tot lauwwarm. Neem de pan van het vuur, roer de gist erdoor en laat in 5 minuten activeren. Klop intussen de boter, suiker en het citroenrasp tot een luchtig en bleek mengsel.

Voeg de eidooier toe, schenk de gistmelk erop en roer goed door. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor en voeg de krenten, rozijnen, sukade en amandelen toe. Verdeel het beslag over de tulbandvorm en bak in het midden van de oven in 60 à 75 minuten gaar.

Neem uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Stort de tulband uit de vorm en laat verder afkoelen op het rooster. Garneer met vers fruit en bloemen.

Indonesië-trip

Al op jonge leeftijd was Lola van Ruler verliefd op eten en dus keek niemand ervan op toen ze haar eigen Indische bakkerij begon. Haar passie voor bakken deelt ze nu ook met de rest van de wereld in haar kookboek Toko Lo. Ze neemt je mee op reis door de Indische keuken en deelt haar favoriete recepten.

€ 29,99 Carrera Culinair

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Productie Michelle Wolfkamp | Tekst Lola van Ruler | Foto’s Mitchell van Voorbergen