Inslaan maar: deze goedkope huiswijn wint internationale prijs

Israëlische wijn hema

Dat dure wijn niet altijd de beste wijn is, blijkt maar weer uit de uitslag van de International Salute to Excellence Award. Daarin kwam de budgetwijn van HEMA als beste uit de test.

De droge witte huiswijn van HEMA heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. De drie-euro-wijn werd verkozen tot ‘best value’ in de categorie ‘Frans wit’. De International Salute to Excellence Award werd uitgereikt tijdens de ‘World of Private Labe’ International Trade Show in de RAI in Amsterdam.

In totaal deden driehonderd private label-wijnen van 39 retailers wereldwijd mee in de strijd om de awards. De internationale jury bestond uit Masters of Wine, wijnschrijvers, sommeliers en retailexperts – waaronder enkele Nederlandse wijnexperts.

Zoals we al zeiden is de wijn verkrijgbaar voor een prikkie, dus het inslaan kan beginnen. Voor een schamele drie euro scoor je de huiswijn in alle HEMA-filialen en via deze link.

Meer Nederlandse winnaars

Niet alleen de huiswijn van HEMA viel in de prijzen. Andere winnende wijnen uit Nederlandse schappen:

In de categorie ‘Beste rode wijn die buiten de traditionele wijngebieden geproduceerd is’: Southern Creek Prestige Shiraz
Verkrijgbaar bij Aldi voor € 4,69.

In de categorie ‘Beste rode wijn’: Côtes du Rhône (AH Excellent Selectie)
Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 6,99.

In de categorie ‘Beste rioja’: Viña Lorea Rioja Crianza (AH Excellent Selectie)
Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 6,99.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

airfryer

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.