8x gerechten die alleen gemaakt werden voor Instagram

Kun jij je een leven zonder Instagram nog voorstellen? Don’t think so. Wat zeven jaar geleden begon als deelnetwerk voor vooral mooie foto’s op het gebied van mode, is inmiddels uitgegroeid tot hét online inspiratieplatform voor fashionista’s, foodies, fitgirls en iedereen met een goed gevoel voor fotografie. Instagram inspireert iederéén en dat gaat zo ver, dat zelfs restaurants en hotspots speciale gerechten ontwerpen om op je radar te komen. Bekijk hieronder acht gerechten die echt alleen voor the gram zijn ontworpen.

1. De cheeseburger pizza

Veel pizzeria’s serveren een cheeseburger pizza, maar de mannen van Krave it Sandwich Shop doen er nog een schepje – of zeg maar hamburger – bovenop. In plaats van verschillende hamburger ingrediënten te verwerken in de pizza, gooien zij letterlijk een broodje hamburger bovenop de pizza. Uhh doe mij maar gewoon één slice?

A post shared by Sydney Kramer (@crepesofwrath) on

2. Taco ice cream

Taco’s zijn ge-wel-dig! Sterker nog, ze zijn hard op weg de nieuwe pizza te worden, denk je niet? Maar iedereen die wel eens een taco heeft gegeten, weet ook dat het soms een gigantische kliederboel kan worden. En denk daar dan nog maar eens smeltend ijs bij... Een kliederboel is één ding, maar plakkerige handen? Liever niet…

A post shared by Sweet Cup (@sweetcup_oc) on

3. Milkshakes met een beker van glazuur

Milkshakes zijn inmiddels een beetje uitgegroeid tot de unicorns van de drinkwaren. De mogelijkheden zijn eindeloos en haast alle smaakjes hebben een vrolijk kleurtje. Toch bestaat er zoiets als over the top, want milkshakes met een beker van glazuur lijken ons héél lastig drinken…

A post shared by Buns Bar (@bunsbar) on

4. Spaghetti donuts

Yes, wij houden van donuts en yes, we houden van spaghetti. Maar dit samen verwikkeld in één gerecht? Zit de kaas er dan al in of moeten we die er zelf op doen? En hoe zit dat met de suiker?

A post shared by pop_pasta (@pop_pasta) on

5. Regenboog donuts/bagels

Het is niet alles goud dat er blinkt geldt absoluut voor deze categorie. Want wat blijkt? Regenboog donuts smaken hetzelfde als gewone donuts, en dat is tegen alle verwachtingen in.

6. Sushi anything

Er is een reden waarom sushi gerold wordt zoals ‘ie al jaren gerold wordt: het werkt. Als er een betere manier was om het anders te doen, dan was dat al lang gedaan. Een sushi burrito, een sushi pizza of een sushi donuts zijn geen van alleen beter…

A post shared by Laurie M. (@laurimep) on

7. Houtskool-alles

Houtskool is de nieuwe kokosolie en wordt de hemel ingeprezen om haar beauty tricks. Maar het eten van houtskool? Dat is gewoon níet gezond. Het maakt je eten gitzwart en dat kan heel leuk zijn voor je feed, maar daar moet het ook bij blijven.

8. Bizar grote ijsjes

Drie woorden: voor niemand goed.

A post shared by MO & MOSHI (@moandmoshi) on

Wil je niets meer missen van VIVA én deze zomer shinen met een toffe crossbody tas? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: een halfjaar VIVA voor € 11 per maand en een GRATIS tas van Burkely t.w.v. € 69,95.

Bron Elite Daily | Beeld Instagram
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.