Is gewone espresso jou te sterk? Starbucks komt met een zachtere en zoetere variant

blonde espresso

Zou jij maar al te graag wakker worden met een heerlijke espresso, maar is de smaak van de traditionele variant je te sterk? Starbucks komt met dé oplossing: de Blonde Espresso.

Voortaan kun je bij Starbucks-filialen in de Verenigde Staten en Canada kiezen welk soort espresso je wil bestellen: de gouwe ouwe traditionele variant of de Blonde Espresso. Deze laatste is zachter en zoeter van smaak dan de signature espresso. Daarnaast bevat ie tonen van citroen, sinaasappel en karamel. Perfect voor de beginnende espressodrinker of mensen die gewoon niet van zo’n sterk bakkie houden.

Espresso cheat sheet. 💛 Starbucks #BlondeEspresso 💛

Een bericht gedeeld door Starbucks Coffee ☕ (@starbucks) op

Verschil

De smaak van de Blonde Espresso is subtieler omdat ie ontstaat uit een andere blend van koffiebonen – in dit geval uit Zuid-Amerika en Oost-Afrika. Ook worden de bonen anders gebrand. Daardoor zijn ze lichter van kleur.

Citrussmaak

Bang dat je van deze subtiele espresso niet wakker wordt, hoef je niet te zijn: de Blonde Espresso bevat evenveel cafeïne als de traditionele variant. Extra fijn is dat je door de zoete smaak minder geneigd bent de koffie te combineren met suiker, melk en zoete siropen. De espresso kan op z’n beurt ook dienen als basis in andere koffiesoorten zoals caffè latte of macchiato.

Nederland

Ben jij ook enthousiast geworden? Tot nu toe is de Blonde Espresso helaas alleen verkrijgbaar bij filialen in de Verenigde Staten en Canada. Starbucks heeft tot dusver nog geen plannen om ‘m in Nederland te gaan verkopen, maar hopelijk gaat dat gauw gebeuren als de creatie in Amerika een succes blijkt te zijn. To be continued…

Bron Culy | Beeld Instagram

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.