Dit is waarom vrouwen sneller dik worden dan mannen

vrouwen sneller dik

Terwijl jij het gevoel hebt dat één glas cola al een aanslag op je lichaam is, bestelt hij vier keer per week pizza zonder ook maar een grammetje aan te komen. Herkenbaar? Dat zou goed kunnen, want er zijn wetenschappelijke oorzaken die verklaren waarom vrouwen sneller dik worden dan mannen.

Dat je vent veel meer kan eten voordat hij dik wordt, heeft volgens biochemicus Sylvia Tara alles te maken met de manier waarop je lichaam vet opslaat. Los van het feit dat mannen over het algemeen 51 procent meer kilocalorieeën opnemen dan vrouwen, zetten vrouwen voedingsstoffen ook makkelijker om in vet. Het mannelijk lichaam bestaat uit meer spieren en botten, waardoor ze de calorieën die ze binnenkrijgen makkelijker verbranden en minder vet opslaan. Lucky bastards.

Dat mannen minder vet opslaan, heeft te maken met hormonen en biologische factoren. Volgens Tara geeft vet ons lichaam het signaal dat er genoeg voedsel is om te menstrueren en zwanger te raken – oftewel om kinderen te krijgen. We zullen onze love handles dus misschien maar iets meer moeten omarmen.

Meer weten over waarom sommige mensen dikker worden dan anderen? Sylvia schreef er een boek over: Waarom de één wel dik wordt en de ander niet.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron HLN| Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.