Nutella: het ultieme comfort food. Op brood, pannenkoeken, ijs, bananen… Het chocoladegoedje laat zich (bijna) met alles combineren. Maar toch ontbrak er altijd een witte chocovariant, maar dat is vanaf nu verleden tijd. Wij delen het recept!
Als jij gek bent op het chocoladegoedje, wil je dit zéker weten proberen!
De ingrediënten
- 200 gram witte chocolade
- 187,50 gram chocolademousse
- 100 gram plantaardige olie
- 35 gram hazelnootboter
Lees ook:
Hét nieuwe baksel van het moment: de ‘Pornstar martini cheesecake’
Aan de slag
Dit is hoe je begint:
Mix de witte chocolade (niet smelten, maar grove stukken), de chocolademousse en de plantaardige olie in de mixer. Net zolang tot er een een romig mengsel ontstaat.
Tijd voor het magische werk:
Voeg daarna de hazelnootboter toe en mix het chocogoedje nog een keer goed door elkaar. Deze stap is essentieel, want zonder een vleugje hazelnoot is het geen echte Nutella!
Tot slot:
Giet het chocomengsel in een potje en dan het allermoeilijkste: laat het chocogoedje een paar uur afkoelen tot het stevig genoeg is om te smeren! Maar het lange wachten is het zeker waard!
Bon appetit! ! Pas je wel op dat je je vingers er niet bij op eet?
Delen