Gek op karamel-zeezout? Probeer déze bijzondere chocoladesmaak eens

Chocola

Karamel-zeezout is één van die smaken waarvan je nu niet meer kan voorstellen dat je ooit zonder hebt moeten leven. Het is daarom ook een voor de hand liggende keuze, als je voor het chocoladeschap staat. Zonde, want er is nog een andere spannende smaakcombinatie, die gevaarlijk lekker is. 

Natuurlijk, chocola gaat samen met een heleboel smaken. Maar déze is wel interessant: chocolade met peper. Het liefst: cayennepeper. Lekker pittig!

Voeg peper toe aan je beslag

Het klinkt misschien wat gek, maar het is niet voor niets dat je repen met peperkorrels erin kan kopen. Het is namelijk héérlijk. (Tip: ook tijdens het bakken van een chocoladecake kan je wat peper aan je beslag toevoegen).

Chocolademelk

Hoewel het misschien wat gek klinkt, is deze combinatie al honderden jaren oud. De Azteken, een eeuwenoude beschaving, maakten een chocoladedrankje genaamd ‘xocolatl’. De smaakcombinatie? Cacao, vanille, chilipeper en piment. Niet helemaal hoe wij chocolademelk gewend zijn, maar zeker het proberen waard.

Gezond

Niet alleen vanwege de smaak wil je dit geproefd hebben, cayennepeper is ook nog eens heel gezond. Het kan pijn bestrijden, zweren voorkomen en helpt tegen verkoudheid. Dus: spice up your life!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: Sanoma Beeldbank