Recept: Krokante gamba’s met mango, peultjes en een noedelsalade

Kookworkshop

VIVA’s Fairfoodie Sanneke won door haar originele recept voor Fairtrade spicy chocolat cookies een kookcursus van niemand minder dan 24Kitchen chef Andy McDonald. Het voorgerecht van krokante gamba’s met mango, peultjes en een noedelsalade viel zo goed in de smaak bij haar vrienden dat we jullie deze niet willen onthouden!

Dit heb je nodig
12 gamba’s
50 g bloem
2 eieren
50 g panko
30 g amandelschaafsel (Fairtrade)
300 g Tibetaanse noedels (Faitrade)
150 g peultjes (Fairtrade)
1 mango (Fairtrade)
½ bosui
½ Spaanse peper
2 tlp citroensap en citroenrasp
1 tlp gembersiroop
1 tlp sojasaus
2 druppels sesamolie
2 tlp zonnebloemolie
verse koriander
sesamzaadjes om te garneren

Zo maak je het
Verwijder de schil en de darmen van de gamba’s. Crush de amandelen en meng ze met de panko. Haal de gamba’s door de bloem, dan door de geklutste eieren en vervolgens door het panko/amandelmengsel. Zet de gamba’s daarna even in de koelkast. Kook de peultjes 2 minuten en laat ze schrikken in ijskoud water. Kook daarna de noedels 4 minuten. Snijd de mango en de peultjes in fijne reepjes en snipper de bosui fijn. Meng de Spaanse peper, citroen, gembersiroop, sojasaus, sesamolie en zonnebloemolie in een kom en meng dit met de staafmixer. Bak de gamba’s om en om voor 5 minuten. Meng de noedels, peultjes, mango en bosui met de dressing. Presenteer dit op een klein bord, samen met de gamba’s en wat koriander en sesamzaadjes.

Beeld: Iris Planting @DutchAndFamous