Laat Pasen maar komen: er bestaat nu een paaseitjesreep

paaseitjesreep

Tompouce-paaseitjes, chocolade eieren met gin-tonic en een paasreep van Tony’s: paasliefhebbers kunnen hun geluk niet op dit jaar. Ook het Nederlandse chocolamerk Hands Off My Chocolate laat Pasen niet ongemerkt voorbij gaan en brengt een paaseitjesreep op de markt.

De paaseitjesreep heeft de toepasselijke naam The Egg Bar gekregen en bestaat uit twaalf paaseitjes die aan elkaar vast zitten. The Egg Bar komt in drie smaken: de klassieker White & Milk Chocolate, Crushed Toffee Eggs met een crunchy bite en karamelsmaak en de smaak Carrot Cake met 70 procent pure chocola.

Een dikke tien

The Egg Bar zou er niet zijn geweest zonder de studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch. De studenten werden uitgedaagd om een innovatief product – met als thema Pasen – te ontwikkelen. De studenten Jesse en Joëlle kwamen op het idee voor The Egg Bar, waarbij de kenmerkende rondjes van Hands Off My Chocolate werden vervangen voor paaseitjes. Als ze daar geen dikke voldoende voor krijgen…

Eerlijk is heerlijk

Wie nu nog niet overtuigd is: de cacao voor de repen komt via de Cocoa Horizons Foundation bij Hands Off My Chocolate. Die foundation zorgt ervoor dat boeren in Tanzania, Ghana en Ivoorkust duurzaam kunnen verbouwen en een eerlijke premie krijgen, waardoor ze bloeiende gemeenschappen kunnen opbouwen.

 

De paaseitjesrepen zijn verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet, Dirk en Deka voor € 2,19.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron en beeld Hands Off My Chocolate