Help! Een derde van de thuisbezorgde sushi bevat te veel bacteriën

sushi-ijs

We zijn dol op sushi en het komt dan ook regelmatig voor dat we het laten thuisbezorgen. Tijdens een luie bankhangavond of voor een gezellige date night: de Japanse hapjes zijn altijd een goed idee. Volgens de Consumentenbond is dat echter niet het geval…

In 31 procent van de gevallen bevatten de thuisbezorgde sushimaaltijden namelijk te veel bacteriën. De bond noemt dat een ‘schrikbarend hoog percentage’.

De grote hoeveelheid bacteriën is te wijten aan de slechte hygiëne bij de bereiding van de sushi, zo concludeert de bond na een steekproef naar 160 sushimonsters. Aan de versheid van de sushi ligt het niet, maar er wordt vaak met vieze handen en vervuilde snijplanken gewerkt.

De Consumentenbond deed onderzoek bij twintig verschillende restaurants in vijf steden: Leiden, Breda, Rotterdam, Amersfoort en Groningen. De verschillen tussen de onderzochte restaurants zijn groot. In Leiden bevinden zich bijvoorbeeld het beste (met als cijfer een 9,6) en het slechtste (met als cijfer een 2,5) bezorgrestaurant.

In de test zaten vier ketens met elk twee vestigingen in verschillende steden. Bij de vestigingen werden op verschillende dagen acht soorten sushi besteld.

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

Bron NU.nl | Beeld iStock