Lazy Sunday: Met deze snacks slaap je als een roos!

snacks

Niets heerlijker dan een zondag waarop je de hele dag in je bed kunt blijven liggen. En het liefst natuurlijk ook nog wat uurtjes kunt pakken, na die wilde nacht van gisteren. Door eten kun je je nachtrust behoorlijk beïnvloeden, dus als je wilt slapen als een roos kun je het beste deze snacks eten!

  • Kersen Fruit is één van de weinige voedingsmiddelen die van nature melatonine bevatten. Dit hormoon wordt normaliter door je lichaam aangemaakt, en wordt ook vaak aan slaapmedicatie toegevoegd. Niet meer nodig dus, een handjevol kersen kan je al naar dromenland brengen!
  • Magnesium Bladgroenten en avocado’s it is! Voedsel dat veel magnesium bevat zorgt voor een heerlijke slaap. Studies hebben bevestigd dat magnesium de kwaliteit en lengte van je slaap bevordert én daarnaast sta je ook nog eens makkelijk op! Kijk, daar hebben we wat aan.
  • Volle granen Een maaltje dat granen met eiwitten combineert is ideaal voor een goede nachtrust. Denk aan brood, pasta of rijst met kip of een eierbereiding.
  • Tryptofaan Dit aminozuur is een goddelijk, natuurlijk slaapmiddel. Tryptofaan stimuleert namelijk de aanmaak van serotonine, een hormoon dat de slaap regelt. Voedingsmiddelen waar tryptofaan in zit? Noten, kalkoen, sojabonen, pompoenpitten… De keuze is reuze om heerlijk in slaap te komen!

Beeld: iStock