Cheers! Met deze limoncello-oliebol vier je toch nog een leuk feestje

Limoncello-oliebol

Zo rond het einde van het jaar gaat een oliebol (of twee, of drie) er wel in. Een echte knaller wordt oud en nieuw deze keer waarschijnlijk niet, maar met deze variant heb je toch nog wat te vieren. De limoncello-oliebol is namelijk een waar feestje!

Bij het horen van het woord limoncello droom je waarschijnlijk even weg naar Italië. Hoewel we nu niet verder komen dan onze woonkamer, kun je zo toch nog een beetje genieten van de alcoholische versnapering.

Limoncello-oliebol

Je scoort de limoncello-oliebol bij de gebakkraam van Wendy Knubben aan de Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam. De ballen zijn gevuld met LimonGERSo. Deze variant werd gelanceerd door Jeroen Ballot in 2015 en is qua smaak bijna hetzelfde, maar dan met een kleine twist. Er zit namelijk wel 36 procent alcohol in!

Experimenteren

Maar hoe kwam Wendy nu op het idee om zulke ballen te gaan verkopen? Nou, eigenlijk was het een kennis die deze combinatie wel zag zitten. Toch was de limoncello-oliebol niet meteen een succes, zo vertelt ze aan het AD. ‘In de eerste oliebol zat nog te veel limoncello. Toen ik die proefde was dat best even heftig. Die alcohol voelde ik wel even binnenkomen.’ Maar geduld is een schone zaak en is de gouden combinatie gevonden. Proeven? Dat kan dus bij Wendy, maar ook andere gebakkraameigenaren zien wel oliebollen, euh, brood in dit idee.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Amayzine, AD | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!