Match made in heaven: er bestaat kaas met wijn erdoor

kaas met wijn

Een kaasplankje met een goed glas wijn: wij zijn er gek op. Maar wat als je die twee combineert tot één product? Een Italiaanse kaasmaker besloot het te proberen.

Ubriaco is niet alleen het Italiaanse woord voor dronken, het is ook de naam van een van de kaassoorten van het bedrijf La Casearia Carpenedo. Deze kaasmaker combineert twee van onze favoriete producten tot ‘dronken’ kaas. Om dit te maken, wordt het zuivelproduct een flinke tijd – 150 dagen tot vijf maanden – ondergedompeld in wijn. Daarna bevat de kaas daadwerkelijk een wijnsmaak.

Er bestaan maar liefst vijftien verschillende soorten wijnkazen. Zo is er een variant met rode Amarone, maar ook met een witte, lokale wijn. Zelfs proseccokaas is een optie. Niet alleen wat betreft de wijn, maar ook qua kaas wordt er gevarieerd. Zo gebruikt La Casearia Carpenedo schapenkaas, maar ook rauwmelkse kaas.

Proberen? Het bedrijf is gevestigd in de Noord-Italiaanse stad Treviso. Ook op de Borough Market in Londen kun je terecht voor een stuk Ubriaco. Je moet wel even diep voor in de buidel tasten: een kaas kost al gauw tussen de € 100 en € 200.

 

Cheese Heaven #drunkencheese #boroughmarkets #lovemysaturdays

Een bericht gedeeld door London Rebecca (@londonrebecca) op

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Culy | Beeld La Casearia Carpenedo
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.