Meer snoep en minder kauwgom: corona zorgde verandering in ons snoepgedrag

snoep

Het afgelopen jaar zaten we meer thuis dan ooit. We gingen ‘uit eten’ in ons eigen huis, werkten vanaf de keukentafel en spraken alleen nog maar thuis af. Dat zorgde ervoor dat we meer dingen in ons huis wilden veranderen, maar dat is niet het enige verschil in koopgedrag het afgelopen jaar. We blijken namelijk ook een stuk meer te snoepen sinds de crisis. 

Dat blijkt uit cijfers van ABN AMRO van de omzet van snoep, drop en suikerwaren als zure matten, winegums en fruitgom. Dit groeide namelijk met zes procent. In de eerste paar maanden van dit jaar snoepten we massaal nog nét iets meer. De omzet van zowel chocola als snoep groeide met negen procent.

Opvallend

Het is een opvallende stijging in het snoepgoed, omdat juist deze producten de afgelopen jaren steeds iets minder verkocht werden. Mensen zijn zich meer bewust geworden van de negatieve effecten van het snoepen. Ondanks dat we dus wel weten dat we minder ‘moeten’ snoepen, doen we het door dat thuiszitten toch iets vaker.

De kans is groot dat dit nog iets verder zal stijgen de komende tijd. De redenen hiervoor zijn meer grote sportevenementen als het EK voetbal en de Olympische Spelen. Dat zijn natuurlijk ook dé momenten om jezelf eens goed te verwennen met wat oranje gekleurd snoepgoed.

Minder frisse adem

Een ander opvallend detail uit de cijfers, is dat we méér zijn gaan snoepen thuis, maar minder snel voor een frisse adem kiezen. De verkoop van pepermunt en verfrissende kauwgom is het afgelopen jaar flink gedaald. Bij Cloetta Holland, de fabrikant van onder meer Sportlife en King pepermunt, daalden de cijfers met bijna vijftien procent. Thuis vinden we een fris bekkie misschien toch nét wat minder belangrijk dan op kantoor.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Nu.nl | Beeld: Getty Images
Viva's Avalon (29), woonde een jaar in Valencia om de Spaanse taal te leren, maar leerde hier vooral de Spaanse menukaart én de wijnen kennen. Inmiddels is ze weer terug in Amsterdam met hondje Sjaakie waarmee ze graag door het park of bos wandelt. Eenmaal thuis is ze vooral bezig met haar kamerplanten in leven houden of koken voor vrienden. Volg haar avonturen op IG: @avalon_b.