Mijn guilty food pleasures

We gaan het vandaag hebben over guilty food pleasures. Want hoewel ik vorige week vertelde over mijn gezonde eetpatroon, is het leven te kort om alleen maar sla & gestoomde kip te eten. Dus een fijne tegenhanger vandaag: de slechte maar goddelijke dingen des levens.

Laat ik beginnen met de mijne. Da’s wel zo netjes. Kunnen jullie daarna, nadat ik alle slechte gewoontes aan jullie heb opgebiecht, bedenken wat jullie guilts zijn, en ze -desgewenst- hieronder bij de comments achterlaten. Maar goed, allereerst: op de biechtstoel. Oja, zoals ik vorige week al aangaf: je moet af en toe gewoon genieten van minder gezonde dingen, maar wel met mate.

Pringles
Je zou het niet verwachten van iemand die van fijnproeven houdt en niet terugdeinst voor een Frans 7-gangen menu, maar mijn absolute nummer-1 guilty pleasure is een bus Pringles. En dan doe ik niet moeilijk: de gewone rode ‘Originals’ zijn prima – het lekkerst, zelfs. Het is de ultieme ‘ik heb knorrende honger dus ik pak een handje’-chips. Overigens mogen ze officieel niet eens aardappelchips heten, omdat er te weinig aardappel in zit (aii!). Een Pringle is volgens het label een ‘zoute snack’.

Mayonaise
Het leven zou echt minder mooi zijn zonder mayonaise. En zoals het een echte Brabantse betaamt, is dat zure (liefst Belse) mayo, dus met lekker veel citroen en azijn. Die koop ik online of bij grote supermarkten, want ik gruwel (sorry) echt van Calvé mayo. Ik gooi het, als ik het mezelf toesta, overigens overal bij. Als je echt niet meer weet wat je moet doen, is het (samen met wat geperste knoflook, peper en zout) zelfs een goede dipsaus voor bij ehh… Pringles. SLECHT! Zelf mayo maken is overigens niet moeilijk en erg lekker.

Bacon
Bekijk dit YouTube filmpje even en je snapt dat dit mijn levenslied is. Hoewel bacon helemaal niet ‘good for you’ is, is het wel gruwelijk smakelijk. Vooral bij een gepocheerd eitje en vers zuurdesembrood ‘s ochtends. Mmm…

Gedroogd fruit van de markt
Niet echt een enorme guilty pleasure, want het is niet super ongezond, maar ik eet me wel helemaal scheel aan gedroogd fruit. Liefst de zoete Filipijnse mangostrips van ‘mijn’ markt op zaterdag (de Lindengracht-markt in de Jordaan). De meneer van de nootjeskraam (die ‘de Nootzaak’ heet, echt waar) staat er altijd al mee klaar als ik aan kom lopen.

Brownies
Yum, voor brownies mag je me wakker maken. Maar meestal maak ik ze zelf, en dan ben ik helaas dus al wakker. Omdat ik vaker hoor ‘hoe maak je ze dan?!’ komt mijn recept, plus een leuk verhaaltje, zaterdag de 29e september in het Parool. Lezen hoor! Linksboven zie je alvast een foto om je aan te verlekkeren.

Echt speciaal waren ze niet, deze pleasures, maar guilty zijn ze wel. Om te compenseren houd ik totaal niet van snoep (aardbeienveters, gatver!), vette kaas en frikadellen, dus hopelijk beland ik later in de food hemel, en niet in de snoephel.

P.S. En nu jullie!

Foto’s: eigen bezit