Mocktails recepten voor dry january (we slepen je er doorheen!)

Mocktails recepten

Allereerst: applaus als je nog aan dry january doet. Ik was eraan begonnen, maar #lockdown #avondklok en #geenruggengraat waren redenen om ermee te stoppen. Dus, petje af als je nog bezig bent, ondanks alle nieuwsberichten van de afgelopen weken. Nog twee weekenden te gaan en je hebt het gehaald! Wij slepen je er doorheen met deze mocktails recepten (en die zijn ook lekker tijdens een online borrel). 

 1. Espresso Martini zonder martini 
  Wat mij betreft een heerlijke cocktail: een espresso martini. Je maakt ‘m vrij simpel virgin. Wel is het bij de mocktail variant nóg belangrijker dat je echt goede koffie hebt, anders smaakt het naar niks. Voor één cocktail heb je nodig: twee espresso lungo, ijsblokjes, twee eetlepels suikersiroop (evt. met smaakje), een cocktailshaker of een blender. Doen: doe de ijsklontjes in de blender of shaker, gooi de suikersiroop erover heen en doe de espresso erover heen. Shaker: shake hard voor zo’n vijftien seconden. Blender: zet op volle kracht en blend vijftien seconden. Belangrijk is dat de cocktail die lekkere schuimlaag krijgt, smullen! Je mist de martini (bijna) niet.
 2. Cranberry punch 
  Doet een beetje denken aan Sex on the Beach. Nodig: cranberrysap, blikje (of 200 ml.) roze limonade, spa rood of gewoon water (wat je lekker vindt) en garnering: citroen en bessen. Doe cranberrysap en roze limonade in een glas en doe het water er pas doorheen als je gaat serveren. Doe de besjes in het glas en een citroentje op de rand. Heerlijke, feestelijke mocktail!
 3. Virgin Sangria 
  Spaanse tapasavond met je lief? Dan kan een glas sangria niet ontbreken. Maak ‘m virgin voor tijdens dry january. Nodig: 700 ml. druivensap, 170 ml. appelsap, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel citroensap citroen, sinaasappel, appel en 400 ml. Sprite. Doen: snijd de citroen, sinaasappel en appel in partjes en plakjes. Doe alles bij elkaar en zet in de koelkast. Schenk voor het serveren de Sprite erbij. Gegarandeerd succes!
 4. Pina Colada 
  Zeg je zomerdrankje, dan zeg je Pina Colada. Tijdens deze donkere dagen, kunnen we wel wat tropische sensaties gebruiken. Dus: tijd voor een mocktail Pina Colada. Nodig: 60 ml. kokoscrème, 125 ml. ananassap, 1 theelepel kokosrasp, ijs en ter garnering een stukje ananasschijf. Doen: Gooi alles bij elkaar in de blender, mix tot het zacht en romig is. Garneer met nog een beetje kokosrasp en een plakje ananas. ’t Is net zomer.
 5. De alcoholvrije Gin & Tonic
  Niet ingewikkeld doen, koop een goede fles alcoholvrije gin bij de slijter. Mix ‘m met een écht lekkere tonic (Fever-Tree is een persoonlijk favorietje) en je proeft zowat geen verschil met een gewone Gin Tonic. Je voelt het verschil wel; vooral de volgende dag als je helemaal fris wakker wordt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Foodness, minime  hoewerktdat, Getty Images
Selien (27) woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster