Mythe of feit? Er bestaat een McDonald’s gold card voor een leven lang gratis fast food

Het is net als met het geheime members only restaurant in Disneyland Parijs of een lidmaatschap voor Soho House: de toegang is erg, heel erg exclusief en alleen beschikbaar voor de happy few. Nu blijkt ook McDonald’s een geheim clubje te hebben: zij delen mythische gold cards uit waarmee je gratis fast food krijgt voor de rest van je leven!

De gouden kaart van McDonald’s is al jaren een mythe. Het verhaal gaat dat Ray Kroc, die McDonald’s in 1955 oprichtte, een aantal gouden kaarten uitdeelde aan lokale beroemdheden om ze te binden aan zijn fast food keten. Sindsdien zou iedere franchiser van McDonald’s een aantal kaarten mogen uitdelen.

Overigens krijgen niet alleen beroemdheden een ticket naar onbeperkt fast food. Naar verluidt zou ook Chalres Ramsey een kaart hebben ontvangen. Hij liet in mei 2013 zijn Big Mac halverwege staan om drie vrouwen te redden uit de handen van een ontvoerder. Miljardair Warren Buffet en Bill Gates zouden ook over een McDonald’s gold card beschikken.

Hoeveel kaarten er in omloop zijn is onbekend. Het Amerikaanse Business Insider meldt dat iedere klant die tussen 10 en 24 augustus iets bij McDonald’s bestelt, kans maakt op een gold card. Zou het?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.