NEW: Coca-Cola life

Blurp… Zit er naast een boer ook altijd een portie schuldgevoel dwars na het drinken van een blikje cola? Not anymore! Coca-Cola introduceert namelijk Coca-Cola life: hierin zit een derde minder suiker en calorieën. Oh yeah!

Deze Coca-Cola wordt wel gezoet, maar dan door suiker en zoetstoffen uit stevia. Gaat er geen lampje branden? Geeft niets. We zetten graag een paar ins and outs over stevia voor je op een rijtje.

  • De zoetstof van stevia wordt geïsoleerd uit het blad van een steviaplantje. Deze groeien normaal gesproken in de grensstreek tussen Paraguay en Brazilië, maar je kunt ze ook gewoon kweken in je eigen tuin. Lekker voor in je thee of als zoetmaker voor je healthy smoothie.
  • Zoetstof uit stevia is veel zoeter (200 keer) dan suiker, waardoor je weinig nodig hebt om een product lekker zoet te maken. Voordeel: weinig suiker of zoetstof betekent weinig calorieën. Niet gek dus dat deze zoetmaker helemaal hot is!
  • Zoetstof uit stevia heeft een typische nasmaak. Hier zijn wij nog niet helemaal aan gewend, want stevia is pas sinds kort helemaal hot and happening in Europa. Maar in landen waar de steviaplant wel groeit, zijn ze al helemaal gewend aan deze smaak en vinden ze het heerlijk!
  • Coca-Cola life wordt dus gezoet met een mix van natuurlijke ingrediënten; suiker en zoetstoffen uit stevia. Hierdoor blijft de smaak lekker, zoals je gewend bent van Coca-Cola.
  • Met stevia kan je je ook lekker uitsloven in de keuken! Stevia is namelijk stabiel bij verhitting. Je kunt het dus zonder problemen (én zonder calorieën) in je favoriete taart stoppen.

Ben jij benieuwd geworden naar deze nieuwe variant van Coca-Cola? T/m zaterdag 10 januari staat er een Coca-Cola pop-up store op Rotterdam Centraal Station. Is dit niet bij je om de hoek? Morgen, zaterdag 3 januari dus, worden er blikjes uitgedeeld bij de Albert Heijn bij jouw in de buurt. Maar dat is nog niet alles… Je krijgt er een coupon bij waarmee je €0,50 korting krijgt op 1.5L Coca-Cola life. Zeker het proberen waard! Wil je meer weten over Coca-Cola life? Klik dan hier.

Beeld: / 123RF Stockfoto