(N)ice: Ben & Jerry’s komt met twee nieuwe vegan smaken

ben jerry's vegan

Vegan ijs is hot, hot, hot! Eerder deze week kondigde Ola al aan een plantaardige versie van de welbekende Cornetto op de markt te brengen, en nu maakt ook Ben & Jerry’s bekend dat ze haar assortiment schepijs uitbreidt met twee vegan smaken.

Het plantaardige Ben & Jerry’s-ijs is binnenkort verkrijgbaar in de smaken Chocolate Fudge Brownie en Chunky Monkey. De chocoladesmaak is gemaakt op basis van amandelmelk, afgetopt met fudgy vegan brownies uit de New Yorkse Greyston Bakery. De vegan Chunky Monkey-smaak doet niet onder voor de klassieke versie ervan, ondanks dat er geen koemelk, maar amandelmelk is gebruikt.

Uitdaging

Het ontwikkelen van het plantaardige ijs ging echter niet zonder slag of stoot. ‘Onze fans hebben ons uitgedaagd om zuivelvrij ijs te maken en dat hebben we gedaan. Maar een non-dairy smaak creëren die aan de funky & chunky verwachtingen van onze fans voldeed, was nogal een uitdaging,’ vertelt Eric Fredette, de flavour guru van Ben & Jerry’s. ‘Het heeft ons maanden gekost om alleen de amandelbasis al goed te krijgen, voordat we ook maar konden beginnen aan de chunks. Maar, vol genoegen kunnen we bevestigen dat het lange wachten bijna voorbij is! Lepels in de aanslag en ready to dig in…?’

De vegan smaken van Ben & Jerry’s liggen vanaf 30 januari in de schappen van (de grotere filialen van) Albert Heijn.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron en beeld Ben & Jerry’s