Ha: nieuw onderzoek wijst uit dat koffie zo slecht nog niet is

koffie

Vanwege haar hoge cafeïnegehalte heeft koffie nou niet echt ’s werelds beste reputatie. Het drankje zou vocht onttrekken uit je lichaam, zorgen voor meer stress en je bloeddruk verhogen. Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat ons geliefde bakkie helemaal zo slecht nog niet is. Sterker nog, drink je geen koffie? Dan wordt aangeraden daar mee te beginnen!

Boost voor je hart

Cafeïne wordt steeds vaker gezien als antioxidant en ook steeds meer artsen stellen dat ze geen significant bewijs hebben voor een hogere bloeddruk door het drinken van ‘het zwarte goud’. Voor de onderzoekers van het Alfred hospital en Baker heart and diabetes institute reden genoeg om het effect van cafeïne opnieuw onder de loep te nemen. Hun conclusie: cafeïne werkt stimulerend en geeft je hart een gezonde boost.

Hartritme

Uit hun onderzoek blijkt zelfs dat mensen die een hartinfarct hebben gehad, beter koffie kunnen blijven drinken. Dit verlaagt de kans op overlijden met tien procent. Een bakkie zou ook in direct verband staan met een verkleind risico op diabetes. ‘Cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee hebben een juist een goede invloed op het hartritme. Mensen die regelmatig koffie drinken hebben een minder hartproblemen, zo is uit ons onderzoek gebleken.’ Espresso dan maar?

Bron: Bustle, beeld: iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.