Nieuwe (ietwat bizarre) delicatesse: gin-tonicworstjes

gin-tonicworstjes

Zwart ijs, mermaid toasts, Radler-ijs… De gekke foodtrends zijn tegenwoordig niet aan te slepen. Deze nieuwste uitvinding kan ook op z’n minst bijzonder genoemd worden. Er bestaan tegenwoordig namelijk gin-tonicworstjes. What the $*@!?

Gin-tonicworstjes, hoe verzin je het? Het was eigenaresse Judith Millar van slagerij McCartney’s of Moira die met het idee kwam. Haar familiebedrijf in Noord-Ierland maakt al 140 jaar worsten in allerlei smaken. En daar is deze zomer de gin-tonicvariant bij gekomen. In de delicatesse is kwalitatieve drank verwerkt: de worstjes bevatten niets minder dan Gordon’s Gin en tonic van Schweppes. Daarnaast bestaan ze uit huisgemaakte kruiden en een geheime mix van plantaardige ingrediënten.

Maar dat is nog niet alles. Judith komt met nóg een worstsoort waar alcohol in zit: pear pork sausages. Daarin is perencider (en echte peren) verwerkt. Dat wordt een gezellige English breakfast

Wil je de worstjes proeven, dan zal je een reisje naar Noord-Ierland af moeten leggen. Op dit moment zijn beide soorten alleen te koop bij McCartney’s of Moira, vlakbij Belfast.

gin-tonicworstjes
Judith MIllar met de gin-tonicworstjes.

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.