Zó maak je een overheerlijke no-bake red velvet taart

no-bake-red-velvet

Red velvet is inmiddels razend populair. Het wordt gebruikt voor cakes, taarten, chocolade, pannenkoeken. Maar wij hebben weer een nieuw red velvet recept: de no-bake red velvet cheesecake. Dat is dubbel zo lekker!

Ingrediënten

Bodem:

  • 26 Oreo’s
  • 90 gram ongezouten boter

Cheesecake:

  • 400 ml koude room
  • 500 gram roomkaas
  • 110 gram poedersuikers
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Sterke rode kleurstof

Topping:

  • 60 gram ongezouten boter
  • 110 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram poedersuiker

Lees ook
Zomertoetje: voor deze Oreo-taart heb je maar 3 ingrediënten nodig

Zo maak je de red velvet cheesecake

Allereerst verkruimel je de Oreo’s. Tip: doe de Oreo’s in een plastic zak, sluit deze goed af en ga er met een deegroller overheen, dan heb je niet overal Oreo kruimels!

Laat vervolgens de boter smelten in een pannetje en roer hier de koekkruimels doorheen. Bedek met dit mengsel de taartbodem en druk deze goed aan met een lepel.

Daarna doe je de room in een kom en klop je deze stijf.

Daarna pak je een nieuwe kom en doe je daar de roomkaas, de poedersuiker en de cacaopoeder doorheen. Dit alles klop mix je goed door elkaar tot je een romige massa krijgt.

Vervolgens voeg je het vanille extract en de kleurstof hier nog aan toe en roer je dit door elkaar tot het een mooie rode kleur heeft. Zo niet, dan kun je nog wat extra kleurstof toevoegen.

Dan voeg je de koude room vanuit de andere bak hier nog aan toe en schep je dit er doorheen met een spatel. Dit giet je vervolgens over de koekkruimelbodem. De cheesecake moet nu voor minstens zes uur de koelkast in.

Voor de topping: zorg dat de boter goed zacht is en doe deze in een kom. Hier voeg je de roomkaas en vanille-extract aan toe en dit mix je vervolgens weer door elkaar totdat het een romige massa wordt. En als laatste meng je hier ook nog de poedersuiker doorheen.

Als de cheesecake lang genoeg in de koelkast heeft gestaan, kan je deze nu gaan decoreren met de topping en voilà! Eet smakelijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages