Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Nooit meer tranende ogen: er komen uien waarvan je niet hoeft te huilen

traanloze-ui

Uien snijden blijft een dingetje. Misschien kun je er goed tegen, maar bij de meeste mensen schieten toch al snel de tranen in de ogen. Maar in de toekomst niet meer: er komt binnenkort een ‘traanloze’ ui op de markt.

Zo’n ui waarvan je niet langer lekkende ogen krijgt heet ook wel de ‘sunion’. Al zo’n 30 jaar proberen onderzoekers dit te ontwikkelen en nu lijkt er eindelijk een doorbraak te zijn. Deze vernieuwde versie is zoeter, krokanter én iets kleiner dan we gewend zijn. En het beste natuurlijk: huilen is verleden tijd.

Kruisen

Zo’n ui is zeker een en al chemisch? Zeker niet. Bestaande uienrassen zijn gekruist om tot deze perfecte samenstelling te komen, waarbij de ui geen traanopwekkend enzym meer uitstoot. Ook wil de ontwikkelaar deze soort laten certificeren als traanloos voordat je ‘m in de supermarkt kunt vinden. Al moeten wij nog even afwachten of we ze ook in de schappen komen te liggen: in Amerika liggen ze in ieder geval vanaf maart in de winkel!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Metro | Beeld iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!